Jedlé byliny brzkého jara a jejich kulinární využití

DIVIZNA Liberec
St, 18/04/2018 - 13:00 - 17:00

Metodický seminář

Úvod – teoretické představení jedlých rostlin. Chuťové příbuznosti v rámci jednotlivých čeledí. Vývoj obsahových látek v průběhu vegetační sezony. Principy používání rostlin při přípravě pokrmů.

Terénní část – dle klimatických a prostorových možností poznávání rostlin v přírodě. Ekologie rostlin jako disciplína o harmonizaci jednotlivých složek přírody. Typické biotopy a jejich hlavní jedlé rostliny. Tipy na terénní vyučování v hodinách přírodopisu a přípravy jednoduchých pokrmů při školním vyučování v rámci „laboratorních cvičení“ nebo „vaření“. Diskuze v průběhu celého odpoledne. Určeno pro pedagogy II. stupně ZŠ. Seminář je akreditován.

Lektorka: RNDr. et Mgr. Jana Vlková, autorka Květinové kuchařky a Notesu Květinové kuchařky

Cílová skupina: 
Pedagogičtí pracovníci
Místo konání akce:
SEV DIVIZNA, Liberec a okolí
Cena: 250 Kč